Vés al contingut

Què és Un Curs de Miracles?

Rate this post

Què és Un Curs de Miracles?

Un Curs de Miracles
Un Curs de Miracles

Un Curs de Miracles és un curs de autoestudi basat en la teoria i pràctica de lliçons diàries, amb un programa d'entrenament mental encaminat a sanar la nostra ment, o siga, a il·luminar-la, corregint la nostra creença en la separació de Déu i la nostra creença en la culpabilitat per açò. El Curs es va originar a l'octubre de 1965, quan dos psicòlegs nord-americans, Helen Schucman i William Thetford, farts de conflictes entre si van demanar ajuda per a trobar “un altre camí o manera” de relacionar-se. A partir d'aqueix instant sant, van començar a rebre mitjançant dictat mental el material del Curs. Helen era el canal que sentia la Veu del Curs en la seua ment, sense interferir la seua consciència en cap moment, i Willian era el que transcrivia el text l'endemà, passant-ho a màquina. La Veu s'identifica, a la pregunta d'Helen, com Jesucrist i així es comprova fefaentment en llegir el text.
Un Curs De Miracles està organitzat com un recurs d'ensenyament. Es compon de tres llibres: el Text, que té 754 pàgines, el Llibre d'exercicis, amb 522 pàgines, i el Manual per al mestre, que consta de 100 pàgines. Es posa més èmfasi en l'aplicació pràctica que en la teoria, i més en l'experiència que en la teologia. Assenyala específicament que “una teologia universal és impossible, mentre que una experiència universal no solament és possible sinó necessària”. Encara que el seu enfocament és cristià, el Curs aborda temes espirituals de caràcter universal. El Llibre d'exercicis consta de 365 lliçons, una per a cada dia de l'any.
Crec que Un Curse De Miracles serà un llibre fonamental per a la humanitat del futur, si ben per a molts de nosaltres ja ho és ara també! Tots ens veiem necessitats de cercar el camí de tornada a la "Llar" abans o després, en aquesta vida o en una altra, i el llibre ens constreny a tornar al mateix, mostrant-nos que GENS ací ÉS REAL i ensenyant-nos a veure més enllà del món de l'ego. No hi ha pressa, doncs el temps no és gens, i el Curs seguirà ací, segle després de segle, esperant al fet que tots ho lligen i comprenguen.

Un Curs De Miracles és una obra senzillament magistral, incomparable i, per açò, ha de ser acuradament estudiat i interpretat individualment mitjançant la pròpia experimentació posterior de les seues lliçons en un mateix. Només aplicant-ho en cadascun podrà reconèixer-se, o no, la Veritat del que en ell es proposa, doncs ja hem dit que ens sobren les teories espirituals, mentre que ens falta experimentació de les mateixes. La seua lectura ens submergeix en un estat especial de consciència, més elevat o superior, a causa de l'abstracció que provoca.
La seua escriptura no és lineal, doncs introdueix temes que després explica. T'abstrau del món. No et preocupes si no ho entens a la primeres ullades. Insisteix i avança. Està pensat per a desfer al teu ego i retornar-te la Visió original del món de Déu i traure't del món de l'ego. Quant més ego hi tingues, més ardu et semblarà la seua lectura, al principi, però t'anirà corregint la teua perspectiva a poc a poc. Cal llegir-ho paraula a paraula, frase a frase, doncs cadascuna d'elles està sàviament concebuda i pot interpretar-se a diferents nivells o estats mentals. La seua traducció va ser una llarga empresa de nou anys per a Rosa Mª Wynn.

Una magnífica definició del que és Un Curs de Miracles i les seues implicacions l'he trobat al blog http://www.uncursodemilagrosonline.com/que-es-ucdm.asp i quina autora hi és Susana Ortíz. A continuació reproduisc el text traduit al valencià:

Un Curs de Milagros és un ensenyament espiritual no dual pur quin objectiu és aconseguir un estat de Pau constant i inalterable que constitueix la nostra naturalesa Real ja present, a la qual, no obstant açò, no semblem tindre accés.

No n'és una religió, ni una teologia, ni un ideari per formar associacions, ni organitzacions de cap tipus, sinó un curs de autoestudi quin objectiu és connectar-nos amb el Mestre Intern per produir una experiència, per la qual cosa és important evitar convertir-ho en un culte, mitificar-lo o ritualitzar la pràctica. De manera que UCDM està concebut com un recurs d'ensenyament que pretén remoure els obstacles que ens impedeixen l'accés a la Pau de Déu (Sinònim d'Amor, Déu, Regne dels Cels, Consciència d'Unitat, Crist...).

El Curs utilitza un llenguatge cristià, reinterpretant les paraules per retornar-les el seu significat original. Sent part del procés, l'arribar a 'descontaminar' les nostres ments dels significats dels quals dotem a aquestes paraules en el passat i permetre amb una ment fresca, com nounada, que aquests símbols puguen transmetre'ns el sistema de pensament basat en l'Amor que el Curs pretén ensenyar-nos.

En l'entrenament mental que el Curs proveeix, s'exposa el sistema de pensament basat en la por al que en el Curs cridem ego. Aquest sistema de pensament té com premissa la creença en la separació (pecat), la culpa que aquesta creença genera, i la por al càstig que el pecat sembla merèixer. És un sistema de pensament il·lusori i dement, una situació impossible que no obstant açò sembla trobar-se en les nostres ments donant lloc a la projecció d'un món igualment il·lusori que dóna testimoniatge d'aquesta condició mental. Per tant, dóna lloc a un món de separació en el qual tot és caòtic i està fragmentat, un món d'atac i por. Un món de mort que no pot conèixer-se directament sinó mitjançant la interpretació, basat en les diferències, en el qual establim aliances per a preservar aquesta separació.

Una vegada que hem acceptat en les nostres ments aquest sistema de pensament, ens dissociem de la Veritat (Consciència d'Unitat) i ens endinsem en un somni del que ens resultaria impossible despertar per nosaltres mateixos, de manera que Déu 'envia' al seu mestre, anomenat en el Curs 'Esperit Sant' o la veu que parla per Déu, que es troba en les nostres ments dissociat del sistema de pensament ego i que no és una altra cosa que el recordatori constant de l'Amor abstracte de Déu.

La tècnica mitjançant la qual aquest mestre intern ens restitueix a la Consciència d'Unitat és el perdó, mitjançant el qual aprenem a destriar entre la falsedat i la veritat. El principi de l'Expiació que s'aconsegueix mitjançant el perdó de les il·lusions és que la separació de Déu mai va succeir. Que és tan sol una creença il·lusòria que podem triar cancel·lar i que mai va tenir cap efectes reals. Que tots els efectes que mai va semblar tindre procedien d'una causa falsa (la creença en la separació), i que s'esvairan quan aquest principi de l'Expiació aflore en la ment.

El procés és una jornada que condueix de retorn a la llar en Déu i està jalonada de miracles que donen testimoni de la Unitat de la Ment enmig d'un món d'aparent separació i els instants sants en què tenim accés a la Pau de Déu mitjançant la suspensió temporal de tot judici.

En la mateixa mesura en què el camí és radical i no fa concessions amb la il·lusió, és alhora gentil i dolç i ens converteix en estudiants feliços del perdó que s'aproximen gradualment, lliures d'escollir el ritme del seu avanç, cap al món real, un símbol d'un món encara il·lusori, però en el qual el perdó s'ha consumat i la percepció s'ha unificat permetent-nos reconèixer la nostra innocència, o la faç de Crist en cada trobada.

Fent així que cada trobada siga Santa. En el món Real la culpa ha deixat d'existir i s'aconsegueix una condició tan semblant al cel, que la nostra innocència i el nostre desig unificat faran que Déu done l'últim pas.

Recomanacions

La lectura d'Un Curs de Miracles pot produir un terratrèmol espiritual en nosaltres i alçar grans resistències de l'ego, que s'agafarà a qualsevol excusa per a no seguir-ho. Per açò, potser el millor, per començar siga llegir, a alguns dels seus més lúcids intèrprets, perquè ens preparen el terreny i faciliten la seua comprensió. Per exemple (els enllaços us duràn a la Llibreria Les Paraules on podeu veure la sinopsis i, si voleu, comprar-los):

-“La desaparición del universo” per Gary R. Renard.
-"Tu realidad Inmortal" per Gary R. Renard.
-“Volver al amor” per Marianne Williamson.
-“Amar es liberarse del miedo” por Gerald G. Jampolsky.
-“Milagros” por Sondra Ray.

Aquests llibres us facilitaran l'accés progressiu a les idees del Curs, les quals al principi poden semblar sinó una miqueta àrides. D'aquesta manera, el vostre ego no us boicotejarà tan fàcilment la seua lectura ni tampoc la comprensió del mateix. Les idees en ells reflectides, sens dubte, obriran de nou vostra mirada a l'Esperit i probablement commocionaran els vostres fonaments per a bé. Al final, reconeixerem amb el Curs que Tots Som Un, i que encara formem part de Déu, malgrat l'oposició del nostre ego a acceptar aquesta idea.

Com aconseguir-lo?

Seguint el següent enllaç el podeu veure a la Llibreria Les Paraules i si l'estimeu, també, comprar-lo:

Publicat el Categories No dualitat, Un Curs de MiraclesEtiquetes , ,

Quant a Vicent Navalón Pardo

És habitual en els "blogs" ficar dades personals, així que, puntualitzant que aquests són només sol expressió de la realitat "aparent", i que no hi ha separació entre tu i jo, perquè no hi ha ni tu ni jo, només una sola Consciència que llegeix, escriu, i que es manifesta ací i ara a través de aquesta pantalla o d'aquest paper, puc contar que: Professió: En el passat fuster, ebanista, i llibrer. Hui administratiu i informàtic. Objectius en la vida: saber qui sóc i que faig ací. Aficions: els llibres, més llibres i a més a més m'agrada anar en bicicleta, aprendre coses noves, conversar amb gent intel·ligent, passejar per la natura, el silenci, la pau, la tranquil·litat...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies